ContoriousContoriousContorious

WELKE MATERIALEN WORDEN GEBRUIKT?

Bij contorious maken we gebruik van verschillende soorten materialen. Wij zijn dé juwelier voor hoogwaardige sieraden voor de mensen met een beperkt budget, maar ook voor de mensen met een hoger budget en de mensen zonder budget. Maar één ding is heel belangrijk voor ons. ELK SIERADEN IS GEMAAKT VAN HOOGWAARDIG MATERIAAL. En we weten dat het typisch klinkt, maar we bewijzen het graag. Daarom geven wij levenslange garantie.

LET OP! : Contorious horloges zijn gemaakt van 316L roestvrij staal.

DE MATERIALEN DIE WE GEBRUIKEN:

1: 5X PVD GOLD PLATED
Om te beginnen is PVD of fysieke dampafzetting een proces waarbij het ene metaal (14k/18k goud tenzij anders vermeld) wordt aangebracht op een ander metaal (bijvoorbeeld roestvrij staal) en deze aan elkaar bindt. 5X PVD GOLD PLATING bestaat uit 5 lagen massief goud. Pvd-vergulding is doorgaans een beter alternatief voor normaal vergulden. Het zal niet aantasten en het is veel duurzamer dan vergulde sieraden. Na ongeveer 20-30 jaar kunt u echter een lichte vervaging van de kleur zien.

LET OP: Voor custom PVD GOLD PLATED sieraden kan het basismateriaal van roestvrij staal of messing zijn, dit is afhankelijk van het ontwerp.

 

2. 100% 14k / 18k / 24k GOUD

Goud (Latijn: Aurum, symbool: Au) is een chemisch element dat miljoenen jaren geleden in de aardkorst is ontstaan en heeft maar 1 atoom. Goud is een edelmetaal, omdat het niet oxideert (roest of verkleurt) en is onder de groep edelmetalen (zilver, platina, enz.) de voornaamste. Vandaar de naam ‘Koning der Metalen’.

Hoewel goud, het geelste metaal op Aarde, voor het eerst werd ontdekt in rivierbeddingen in Azië en Afrika, wordt het vandaag de dag voornamelijk verkregen door mijnwinning. Goud is een zeer dicht metaal en heeft een soortelijk gewicht van 19.320 kg/ m3. Goud smelt bij een temperatuur van 1063 graden Celsius. Zuiver goud echter, is erg zacht en makkelijk te bewerken. Goud oxideert (roest) nooit, behoudt zijn glans en is dus vrij duurzaam. Goud is tevens een goede warmtegeleider.

 

3: CUBIC ZIRCONIA 
Cubic zirconia (ook bekend als CZ) is vergelijkbaar met een diamant met zijn schittering en kristalhelderheid, maar het is een gesynthetiseerd (door de mens gemaakt) kristallijn materiaal dat kleurloos, hard en foutloos is. Het lijkt zoveel op een diamant, het is een betaalbaar alternatief voor diamanten. Het kan in verschillende kleuren worden gemaakt om de verschillende kleuren van een diamant te simuleren.

Zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag
januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november, december
Niet genoeg artikelen beschikbaar. Nog maar [max] over.
Zet op verlanglijstBlader door verlanglijstVerlanglijst verwijderen