ContoriousContoriousContorious

WELKE MATERIALEN WORDEN GEBRUIKT?

Bij contorious maken we gebruik van verschillende soorten materialen. Wij zijn dé juwelier voor hoogwaardige sieraden voor de mensen met een beperkt budget, maar ook voor de mensen met een hoger budget en de mensen zonder budget. Maar één ding is heel belangrijk voor ons. ELK SIERADEN IS GEMAAKT VAN HOOGWAARDIG MATERIAAL. En we weten dat het typisch klinkt, maar we bewijzen het graag. Daarom geven wij levenslange garantie.

LET OP! : Contorious horloges zijn gemaakt van 316L roestvrij staal.

DE MATERIALEN DIE WE GEBRUIKEN:

1: 5X PVD GOLD PLATED
Om te beginnen is PVD of fysieke dampafzetting een proces waarbij het ene metaal (14k/18k goud tenzij anders vermeld) wordt aangebracht op een ander metaal (bijvoorbeeld roestvrij staal) en deze aan elkaar bindt. 5X PVD GOLD PLATING bestaat uit 5 lagen massief goud. Pvd-vergulding is doorgaans een beter alternatief voor normaal vergulden. Het zal niet aantasten en het is veel duurzamer dan vergulde sieraden. Na ongeveer 20-30 jaar kunt u echter een lichte vervaging van de kleur zien.

2: MASSIEF GOUD 14K / 18K / 24K
Goud (Latijn: Aurum, symbool: Au) is een chemisch element dat miljoenen jaren geleden in de aardkorst is ontstaan en heeft maar 1 atoom. Goud is een edelmetaal, omdat het niet oxideert (roest of verkleurt) en is onder de groep edelmetalen (zilver, platina, enz.) de voornaamste. Vandaar de naam ‘Koning der Metalen’.
Hoewel goud, het geelste metaal op Aarde, voor het eerst werd ontdekt in rivierbeddingen in Azië en Afrika, wordt het vandaag de dag voornamelijk verkregen door mijnwinning. Goud is een zeer dicht metaal en heeft een soortelijk gewicht van 19.320 kg/ m3. Goud smelt bij een temperatuur van 1063 graden Celsius. Zuiver goud echter, is erg zacht en makkelijk te bewerken. Goud oxideert (roest) nooit, behoudt zijn glans en is dus vrij duurzaam. Goud is tevens een goede warmtegeleider.

 

3: 925 STERLING ZILVER
Puur zilver wordt ook wel fijn zilver genoemd, maar dit is veel te zacht om sieraden van te maken. Daarom wordt het pure zilver gemengd met kleine hoeveelheden van andere metalen om het sterker te maken. Deze vermenging van verschillende metalen heet ook wel een legering. 
Sterling zilver ofwel 925 zilver is de meest bekende legering zilver. Sterling zilver bestaat grotendeels uit zilver, namelijk voor 92,5%. De andere 7,5% bestaat uit andere materialen, vaak wordt hier koper voor gebruikt. In sterling zilveren sieraden zie je dan ook een waarborg stempel met het cijfer 925. Het cijfer verwijst naar de hoeveelheid puur zilver in het sieraad, namelijk die 92,5%. 

 

Zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag
januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november, december
Niet genoeg artikelen beschikbaar. Nog maar [max] over.