ContoriousContoriousContorious

HORLOGE INSTRUCTIES

De Contorious Automatic horloges zijn automatische horloges met een handmatig opwindmechanisme. Wanneer het horloge wordt gedragen, zorgt de beweging van de drager ervoor dat de veer van het horloge opwindt.

  • Als je horloge helemaal stil staat, is het aan te raden om de veer handmatig op te winden door de kroon ongeveer 20 omwentelingen met de klok mee te draaien.

Hoe u uw uurwerk opwindt.

 

Om een ​​zelfopwindend horloge goed te laten functioneren, moet de hoofdveer voldoende gangreserve opbouwen. Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat een zelfopwindend horloge eerst handmatig moet worden opgewonden voordat het automatisch loopt. Dit wordt het initiatieproces genoemd. Zonder het startproces zal het horloge nooit correct of consistent werken.

Om de gangreserve te starten, moet het horloge handmatig worden opgewonden. Draai de opwindkroon op de 3-uurspositie ongeveer 20 omwentelingen met de klok mee. Deze opstartwind is meestal voldoende voor de meeste automatische horloges.

Na voltooiing van het startproces zal het horloge zichzelf automatisch opwinden (de gangreserve herstellen) door middel van een oscillatiegewicht dat verschuift elke keer dat de positie van het horloge wordt veranderd door de actie van de arm en pols. Doe uw horloge om en zwaai uw pols ongeveer 30 seconden heen en weer om de gangreserve te initialiseren.

Een zelfopwindend horloge moet minstens acht uur per dag worden gedragen om de gangreserve te maximaliseren. Als dit niet mogelijk is, of als het horloge meer dan 15-20 uur niet om de pols heeft gezeten, moet het inleidingsproces worden herhaald.

 

Je horlogebandje aanpassen

 

Zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag
januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november, december
Niet genoeg artikelen beschikbaar. Nog maar [max] over.
Zet op verlanglijstBlader door verlanglijstVerlanglijst verwijderen